Vælg en side

Black Friday er mindre end en måned fra at løbe af stablen, og det betyder, at du bør forberede dig, hvis du skal deltage i den store forbrugsfest. Mange udnytter eksempelvis Black Friday til både at putte lidt i egen indkøbskurv, men også til at shoppe årets julegaver med rabat.

Hvis du er typen, der ikke holder sig tilbage for et godt tilbud, kan det samtidig være nemt at miste overblikket over alle rabatterne.

Derudover kan det være fristende at købe på afbetaling, og det kan i sidste ende blive en dyr fest, hvis man mister overblikket over udgifterne.

Vælger du at låne penge for at kunne shoppe på Black Friday, bør du læse med her for at blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du finansierer dine indkøb.

Undersøg de samlede kreditomkostninger

Når du køber varer på afbetaling, skal du ikke kigge på, hvad du skal betale hver måned for at vurdere, om det er et godt tilbud eller ej.

Her er det i stedet vigtigt, at du kigger på de samlede kreditomkostninger, der er et udtryk for, hvor meget du i alt skal betale for varen. Det er nemt at blive lokket til at købe den nyeste dit eller dat, fordi prisen pr. måned ikke er på mere end et par hundrede kroner.

Når du kigger på de samlede kreditomkostninger, får du svar på, hvad du reelt betaler for den vare, du køber. Det er altså den pris, som du med fordel kan sammenligne med andre udbydere af det samme produkt, hvis du reelt vil spare penge.

Hold øje med ÅOP

Nogle butikker tilbyder samtidig ekstern finansiering fra forskellige banker. Her er ofte helt andre ting, som du skal bør fokusere på.

Når det drejer sig om helt klassiske lån, er der nemlig forskellige omkostninger i spil. Det drejer sig typisk om renten, oprettelse af lånet og administrative omkostninger. Når du finansierer et køb via en bank, skal banken naturligvis angive prisen på lånet. Prisen på alle lånets omkostninger indgår i lånets ÅOP.

ÅOP er en forkortelse for Årlig Omkostning i Procent, og her indgår rente, oprettelse, administration af lånet og eventuelle yderligere omkostninger.

Lånets ÅOP er derfor det bedste sted at orientere sig for at finde ud af, hvor meget et lån koster. Samtidig er det også muligt for dig at sammenligne et lån med et andet, så længe løbetiden er ens.

Sammenlign tilbud på lån

Det kan være en rigtig god ide, at du sammenligner forskellige finansieringsmuligheder, inden du vælger at købe noget på Black Friday. Den besparelse, som du får via rabatterne, er ærgerlig at miste, fordi du vælger den dyreste finansieringsform. 

Du kan sammenligne tilbud på finansiering via LendMe, der er Danmarks største sammenligningsportal for usikrede lån. Her er det muligt at indhente tilbud fra op til 15 forskellige banker. Det betyder, at du ikke er tvunget til at vælge finansiering fra det sted, hvor du handler ind, så du på den måde kan sikre dig det bedste tilbud. 

Når du får tilbud via LendMe, vil dine tilbud være aktive i 30 dage, hvilket betyder, at du i god tid kan undersøge dine muligheder, så du er klar på Black Friday, hvis der lige pludselig dukker et tilbud op, som du ikke vil gå glip af. 

Få samlet din gæld og spar penge

Lån penge via LendMe, hvor du også kan få tilbud på såkaldte samlelån, hvor du samler din eksisterende gæld i ét lån, hvilket ofte er meget billigere end at have sin gæld adskilt. 

Det kan være dyrt for dig ikke at samle dine lån, og når du søger hos LendMe, har du mulighed for at indhente forskellige tilbud, og dermed også vælge det billigste lån.