Vælg en side

Black Friday lægger op til den helt store købefest, men findes der alternativer, der du kan købe præcis det du har lyst til, på en meget mere miljøvenlig måde? Det gør der faktisk, og du kan læse mere om det her.

Er købefesten over?

Der er mange der spekulerer i, om købefesten er ved at være over, efterhånden som vi er ved at få en meget større klimabevidsthed omkring forbrug. Men det betyder ikke, at der ikke kommer gode tilbud på Black Friday. Det er måske bare en god ide at tænke på, om du kan lave nogle alternative køb, der gør Black Friday 2020 lidt grønnere.

Køb brugt teknologi på Black Friday

Det er nemlig godt muligt, og slet ikke særlig svært. Der er nemlig en hel del ting, som vi måske slet ikke behøver at købe for nye. Specielt når det kommer til teknologi, tænker vi at vi hele tiden skal have det nyeste af det nye, men er det egentlig essentielt eller nødvendigt? Det korte svar er nej. Sandheden er, at der bliver produceret mange gange flere teknologi, end vi nogensinde vil kunne komme til at bruge. Det er også sådan, at vi lader telefoner, computere, tablets og anden dyr teknologi, have kortere levetid end en gennemsnitlig døgnflue. Det siger sig selv, at det måske ikke er den mest klimavenlige tilgang til forbrug.

Det er dog sådan, at brugt teknologi kan være lige så god som ny. Det er også en stor fordel, at det som regel er meget billigere a købe brugt. Derfor kan du få det (næsten) nyeste, der er fuldt funktionelt til en meget billigere penge. Dette ser vi at der tegner sig en klar tendens til blandt unge, der har taget trenden med genbrug til sig.

Der er meget der tyder på, at der er mange gode, brugte alternativer til black friday køb som venter i 2020. Det er bedre for miljøet, og på sigt også for dig. Vi skal lære os, at teknologi ikke er uddateret efter få måneder, og bruge-og-smide-væk noget mindre. Derfor er det en god ide at bruge en købefest og en forbrugsfest som Black Friday, til at tænke lidt mere bæredygtigt omkring forbrug, og score nogle gode deals på brugt teknologi samtidigt.