Vælg en side

Så var det ikke længe, før butikkerne atter boomer med tilbud i lange baner på alt fra tøj elektronik og hvidevarer til tøj og sko. Black Friday eller Black Week, som det efterhånden er blevet til, er nemlig lige på trapperne. Det betyder, at butikkerne nu er i gang med at få solgt ud af den seneste kollektion og de seneste modeller, og nu er ved at gøre plads til nye varer. Og derfor kan du, hvis du gør dit forarbejde grundigt, få nogle fede ting med hjem til en brøkdel af prisen.  

Herunder får du et par gode råd til, hvordan du får de bedste tilbud hjem, uden at kontoen bliver splittet til atomer. 

Hvad er der gode rabatter på?

Når det kommer til Black Friday, så er der stort set rabatter på alt. Dog kan du særligt finde rabatter og tilbud på kategorier som sko, tøj, fjernsyn, mobiltelefoner og hårde hvidevarer. Hvilket af den grund også er nogle af de mest populære kategorier, som der er størst rift om, når Black Friday skydes i luften. Det kan derfor være en god ide, at du inden har gjort dig nogle forberedelser. Det kan for eksempel være at prøve sko og tøj inden, så du er sikker på størrelsen, eller det kan være at melde dig ind i forskellige kundeklubber, så du muligvis kan komme med til et tidligere udsalg.    

Undgå snyd: Er rabatterne virkelig så gode?

Igennem de senere år er Black Friday blevet udvasket en smule med en længere tilbudsfest – også kaldet for Black Week. Her får du mulighed for købe din drømmesko til en lavere rabat – for eksempel 20% fremfor de måske 50% senere på ugen. Og det kan få de fleste til at foretage købet nu og her – bare i tilfælde af at skoene skulle være udsolgt. 

En anden tendens, der har vundet frem, er dog noget mere lumsk. Det er nemlig blevet afsløret, at flere butikker i månederne op til Black Friday sætter prisen op på deres varer, for derefter sænke prisen til Black Friday. Det giver dermed en forestilling om, at rabatterne er større, end de reelt er. Du kan undgå at falde i sådanne fælder ved at tjekke sider som Pricerunner ud, hvor du får en historisk prisudvikling på den eller de varer, du nu overvejer at købe. Dermed får du også et grundlag for at prutte prisen lidt længere, så du ikke nødvendigvis er nødt til at finansiere med en afdragsordning eller et hurtigt lån

Husk der kan være forlængede leveringstider

En eftereffekt vi ser her på den anden af Coronakrisen er forlængede leveringstider – særligt på elektroniske varer. Det skyldes blandt andet, at der er en stor mangel på mikrochips. Ligesom der også generelt er en mangel på varer. Det skyldes blandt andet at, der i vesten har været et forhøjet forbrug under hjemsendelserne og kombineret med nedlukninger i Asien, så har produktionen ikke kunne følge med efterspørgslen, og det har dermed skabt en flaskehals. Det kan derfor have en betydning for, når du skal shoppe til Black Friday – så husk derfor at tjekke din indkøbskurv, om der er nogle informationer om forsinket levering – inden du sender ordren afsted.