Vælg en side

Som jobsøgende ved du, at du skal bruge sociale medier som LinkedIn og Facebook til at hjælpe dig med at finde arbejde. Men hvordan bruger du disse sider bedst? Og hvordan kan du sikre dig, at du får mest muligt ud af dem?

I dette indlæg giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan bruge LinkedIn og Facebook til at hjælpe dig med at finde arbejde. Vi viser dig også, hvordan du sikrer dig, at din profil er så stærk som muligt, og hvordan du bruger disse websteder til at netværke med potentielle arbejdsgivere. Læs videre for at få mere at vide!

I mellemtiden kan du også holde dig opdateret på hvordan du sikrer dig bedst under arbejdsløshed i akasse guiden hos ekstrabladet.

Opret en LinkedIn-profil og begynd at tilføje forbindelser

Med så mange mennesker, der søger job i disse dage, er det vigtigt at gøre alt, hvad du kan, for at skille dig ud fra mængden. En måde at gøre dette på er ved at bruge sociale medier som LinkedIn og Facebook som et online CV. Disse websteder giver dig mulighed for at oprette en profil og begynde at tilføje forbindelser, som kan hjælpe dig med at finde din næste jobmulighed.

LinkedIn-profiler er typisk mere formelle end profiler på andre sociale medieplatforme som Facebook, men de tilbyder nogle store fordele, som gør dem værd at gøre indsatsen værd. Da de fleste arbejdsgivere f.eks. bruger LinkedIn som en af deres primære ressourcer, når de søger efter nye medarbejdere, er det vigtigt, at din profil er komplet med nøjagtige oplysninger om tidligere stillinger og kvalifikationer. Det er nemt at komme i gang – du skal blot oprette en gratis konto, tilføje nogle oplysninger om dig selv og begynde at tilføje forbindelser.

Den bedste måde at komme i gang på er ved at tilføje dine nuværende kontakter som “forbindelser” på LinkedIn. Det er personer, der allerede har en profil, som du har en forbindelse med – f.eks. en fælles ven eller en leder i en tidligere virksomhed. Du skal blot klikke på linket “Add Connections” på din konto for at få instruktioner.

Brug Facebook til at finde ledige stillinger i din ønskede branche

Det er svært at finde et job i disse dage. Der er flere mennesker, der søger arbejde end nogensinde før, så det kan være svært at blive bemærket i mængden af ansøgere. Med alle de sociale medier derude har du dog måske en fordel i forhold til dem, der ikke bruger denne teknologi til deres fordel.

Brug Facebook til at finde ledige stillinger i din ønskede branche Du kan søge efter virksomhedsnavn og placering via webstedet eller tilmelde dig notifikationer, når der dukker nye job op i nærheden af dig, ved at oprette en profil på LinkedIn . Hvis du allerede har en profil på LinkedIn, skal du sørge for, at dine oplysninger er korrekte og aktuelle. Dette omfatter både det, der står om dig i dit CV, og tilføj eventuelle andre færdigheder, som du måtte have. Disse vil være nyttige, når du søger arbejde i din ønskede branche.

Hav et opdateret CV på LinkedIn samt dit CV eller din portefølje for alle andre stillinger som du søger

Hvis du leder efter et job, er det vigtigt at sørge for, at dit CV altid er opdateret. En af de bedste måder at gøre det på er at holde det på LinkedIn. På den måde kan potentielle arbejdsgivere nemt se dit CV og kontakte dig, hvis de er interesserede i at ansætte dig.

Du bør også sørge for, at din profil er opdateret. Medtag din seneste erhvervserfaring, din uddannelse og dine færdigheder. Du kan også tilføje et foto og eventuelle artikler eller projekter, du har været involveret i. Dette vil hjælpe potentielle arbejdsgivere med at få et bedre indtryk af, hvem du er, og hvad du kan.

Sørg for at komme i kontakt med folk i din branche og følg de virksomheder, som du er interesseret i. Det vil hjælpe dig med at holde dig ajour med din branche og få dig til at fremstå som en mere attraktiv kandidat.

Deltag i grupper der er relateret til det område du ønsker at arbejde inden for

Det kan være svært at finde et job, men det kan være endnu sværere, hvis du ikke ved, hvor du skal lede. Sociale medier som LinkedIn og Facebook kan være gode ressourcer til at finde arbejde, hvis du bruger dem på den rigtige måde.

En af de bedste måder at bruge sociale medier til jobsøgning på er at deltage i grupper, der er relateret til det område, du ønsker at arbejde inden for. På den måde kan du komme i kontakt med folk, der allerede arbejder i den ønskede branche, og du kan få oplysninger om ledige stillinger og netværksarrangementer.

Du kan også søge efter specifikke grupper på LinkedIn eller Facebook, der er relevante for dine karrieremål. Ved at deltage i disse grupper får du adgang til et væld af oplysninger og støtte, som kan hjælpe dig med din jobsøgning.

Sociale medier som LinkedIn og Facebook er fantastiske ressourcer til at finde arbejde, hvis du ved, hvordan du skal bruge dem. Hvis du kæmper med din jobsøgning, kan disse to sociale medier være et værdifuldt aktiv, når det gælder om at hjælpe dig med at finde den perfekte stilling, der passer til både dine kvalifikationer og den ønskede branche. En af de bedste måder at komme i gang på er ved at bruge hver enkelt sides funktioner korrekt til det formål, de er beregnet til – ved at oprette forbindelse på LinkedIn eller dele oplysninger om dig selv på Facebook. Så længe du holder et opdateret CV tilgængeligt på et af disse websteder (hvad enten det er et CV, en portefølje eller en personlig profil), er til stede på mindst ét netværk, der er relevant for dit interesseområde, herunder at deltage i grupper, der er relateret til dette område, og holder dig ajour med, hvad der sker i din branche, er du klar til at udnytte alle de fordele, som disse websteder har at tilbyde.