Vælg en side

Dette indhold er sponsoreret

Ifølge en undersøgelse fra Danmarks Statistik lider cirka hver tiende voksne af ordblindhed, og det er en stigning på 40 procent siden 2006. Det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal tackle sin ordblindhed bedst, men her får du nogle gode råd til, hvordan man kan tackle ordblindhed og gøre det til en styrke.

Kurser for ordblinde kan styrke dig 

Kurser for ordblinde kan styrke dig på mange forskellige måder. Her finder du et godt tilbud på kursus til voksne. For det første, så kan de give dig en bedre forståelse af, hvordan du skal læse og stave til daglig. Kurserne kan også give dig et bedre ordforråd, og endelig kan kurserne også give dig en bedre forståelse af grammatikken i dansk. Men vigtigst af alt kan det styrke din selvtillid og gøre dig opmærksom på dine styrker – fremfor svagheder. For at styrke børn med ordblindhed så tidligt som muligt, kan lektiehjælp være en måde, at give dem troen på, at deres ordblindhed ikke skal være en hindring for dem.

At være ordblind er ikke noget, man skal skamme sig over

At være ordblind er ikke noget, man skal skamme sig over, og det er heller ikke noget, der definerer én som person. Ordblindhed er en lidelse, der gør, at man har svært ved at se forskel på ord, og derfor kan man have svært ved at læse og stave. Dog skal man huske på, at ordblindhed ikke er ensbetydende med dumhed, og derfor kan den ordblinde sagtens blive lige så dygtig til et fag som alle andre. Det kræver dog ofte lidt ekstra arbejde fra den ordblindes side, da man typisk skal bruge længere tid på læsningen end andre for at kunne følge med. Derudover findes der også hjælpemidler, så man ikke behøver at være helt afhængig af andre for at kunne læse og stave.

Ordblindhed behøver ikke at være en hindring for at nå dine mål

Det er muligt at komme rigtig langt med ordblindhed, og der er mange eksempler på mennesker, der har ordblindhed, som har opnået meget prisværdige ting. Det kan også være en styrke at være ordblind, fordi man ofte er meget kreativ og tænker ud af boksen. Der findes også mange gode hjælpemidler til ordblinde, så der er ingen grund til at give op. Med den rette støtte kan du nå rigtig langt!

Lad ikke ordblindhed stoppe dig fra at få det du drømmer om. Det kan være en styrke, som du kan bruge konstruktivt fremover.