Vælg en side

Det kan være svært for forældre at lære et barn at cykle.

Det er ikke altid let at lære børn at cykle, især ikke når de er for små og ikke har balance eller koordination endnu.

Den bedste måde er med støttehjul! Vi anbefaler, at du starter med at lære dem at træde i pedalerne uden hjælp fra deres fødder. Når de mestrer denne færdighed, er det tid til støttehjulene!

Køb en cykel der har den rigtige størrelse til dit barn

At lære at cykle er en af de mest mindeværdige milepæle i et barns liv. Det kan også være en af de mest frustrerende og vanskelige opgaver for både forældre og børn.

Mange børn er startet på en løbecykel. Hvis dit barn endnu ikke er i cykle-alderen, så kan det være en god ide at købe den bedste løbecykel, så barnet tidligt kan få fornemmelsen af at køre på to hjul.

Hvis du skal lære det fra bunden, vil det kræve tid, tålmodighed og udholdenhed – men lad dig ikke afskrække af det! Med denne artikel som guide viser vi dig alt, hvad du skal vide om at lære dine børn at cykle sikkert, selvsikkert og frem for alt sjovt.

Sørg for at købe en cykel i den rigtige størrelse til dit barn, for der er intet mere frustrerende end en dårligt tilpasset cykel, som gør det svært for barnet at balancere og kontrollere den. Generelt dikterer hjulstørrelsen den rigtige alder og højde for et barns første pedalcykel.

Sæt støttehjul på cyklen for at gøre det lettere for dem at balancere

At cykle er en af de ting, som forældre lærer deres børn, så snart de kan gå, men hvad skal der til for at lære et barn at cykle?

Det første skridt er at sikre sig, at barnet har styr på at gå. Dette kan virke indlysende, men mange børn er kommet til skade, mens de har lært at balancere på to hjul og træde i pedalerne samtidig. Hvis dit lille barn eller førskolebarn går sikkert med lidt hjælp fra dig, er det på tide, at de lærer om cykler! Det behøver ikke at være kompliceret at lære et lille barn at cykle – der er masser af måder, du kan gå til værks på. Her er nogle tips fra vores team:

  • 1) Sæt støttehjul på cyklen for at gøre det lettere for dem at balancere.
  • 2) Sæt dit barn på cyklen og hold fast i deres hænder – ligesom du ville gøre, hvis de gik med dig! Før dem langsomt rundt i gården eller indkørslen, og sig “bliv ved med at træde i pedalerne”, mens de kører. Hvis du føler dig eventyrlysten, kan du prøve at køre et par meter uden for gården.
  • 3) Efterhånden som dit barn bliver mere selvsikker, kan du øve dig i at sidde på sædet uden at holde fast i dig. Husk, at det vil være lettere for dem at balancere, hvis de bøjer benene eller sætter det ene ben ned, når de lærer det. Det er helt normalt, at dit barn hæver sig op fra sædet, mens det træder i pedalerne – det betyder blot, at det arbejder hårdere for at holde balancen.
  • 4) Lær dit barn at dreje ved at sige “læn dig til venstre”. Hold øje med eventuelle ujævnheder eller revner, der kan gøre det svært at holde balancen på cyklen.
  • 5) Når dit barn begynder at dreje cyklen uden dig, kan du lære det at starte og stoppe helt selv!

Hold fast i bagsiden af deres sæde og giv dem instruktioner

De fleste mennesker ved, hvordan man cykler, men processen med at lære det kan være vanskeligere for nogle end for andre.

Trinene er nemme nok: Sæt dig op på sædet, hold balancen med fødderne på hver side af pedalerne, tag fat i styret og begynd at træde i pedalerne. Problemet er, at dette ikke altid er naturligt for børn, som måske føler sig ude af balance eller usikre i deres nye omgivelser. For mange børn tager det tid, før de kan stole nok på sig selv til at tage fødderne af jorden og samtidig balancere sig selv godt nok til at begynde at bevæge sig fremad uden hjælp fra en voksen. Det er her, at forældrene bør træde til og tilbyde vejledning ved at instruere dem i hvert enkelt trin, indtil de kan gøre det selvstændigt uden hjælp. Forældrene bør først vurdere deres barns gangfærdigheder og vurdere, hvor lang tid de skal bruge for at lære at balancere på en cykel.

Forældrene bør først lære deres børn det grundlæggende i at gå og gennemgå eventuelle øvelser, der kan hjælpe dem med at styrke deres muskler til cykling. Børn skal kunne gå, før de kan cykle, selv om mange forældre vælger at undervise børn allerede fra to år på grund af den tid, de tilbringer siddende. I denne alder bør fokus ikke så meget være på at lære at cykle som på at styrke deres muskler og opbygge tillid til at gå. Dette gøres normalt ved hjælp af aktiviteter som at hoppe, hoppe i reb og lege “følg lederen”. Disse øvelser forbedrer koordinationen og balancen, som er vigtige færdigheder, der er nødvendige for at kunne cykle.

Børn har stadig brug for hjælp til at balancere, når de er i stand til at gå uden hjælp, især fordi deres balancesans nogle gange er dårligt udviklet i denne alder. Forældrene bør holde fast i bagsiden af sædet, mens de hjælper dem med at holde balancen ved at lægge en hånd på hvert styr. Det næste skridt er at lade barnet træde fremad, mens de hjælper med at balancere.

Øv dig på et åbent område indtil de er klar og tag derefter støttehjulene af

Det kan være en vanskelig opgave at lære et barn at cykle. Nogle børn lærer det med det samme, mens andre har brug for mere øvelse. Den bedste måde at lære et barn det på er at starte på et åbent område, hvor de kan øve sig, indtil de er klar til at tage støttehjulene af. Når de har mestret at køre uden støttehjul, er det tid til at komme ud på vejen!

At lære et barn at køre på cykel kan være en skræmmende opgave. Men med de rigtige værktøjer og teknikker kan det blive en sjov og givende oplevelse for både barnet og forældrene. I denne artikel vil vi diskutere nogle af de bedste måder at lære dit barn at cykle på.

At cykle er en vigtig færdighed i livet, som kan hjælpe børn med at udvikle koordination og balance. At lære dit barn at cykle kan virke som en skræmmende opgave, men det behøver det ikke at være! Følg disse trin:

1) vurder deres gangfærdigheder

2) lær dem det grundlæggende i at cykle

3) øv dig i åbne områder, indtil de er klar til trafikken

4) fjern støttehjulene

5) giv dem lov til at træde fremad uden hjælp fra forældrene

6). På den måde sikrer du dig, at din lille pige mestrer cyklingen, inden den kommer ud på vejen.