Vælg en side

På Black Friday er der mange penge at spare. Hvis man står og mangler noget større, så kan det virkelig betale sig at købe det på den store udsalgsdag. En mulighed til at få råd til at spare penge, er ved at sammenlægge sin lån. Der er dog ting at overveje inden, man gør dette.

Selvom man sparer mange penge ved at handle på Black Friday, så kan det stadig være en dyr dag. Det kan være, der er nogle store poster, hvor gammelt skal skiftes ud til nyt. Black Friday er en oplagt dag at gøre dette på. Det kan være muligt at finde lidt ekstra ved at sammenlægge sin lån. Her kan du finde en oversigt over de billigste samlelån, hvis det er noget, du overvejer. 

Der kan være penge at spare ved at lægge sin lån sammen. Hvis du har flere forskellige små dyre typer lån, så er værd at overveje at få dig et samlelån i stedet. På den måde skal du så kun betale et sted og afdrage på ét samlet lån. Din nye låneudbyder indfrier dine eksisterende lån for dig og på den måde er dine lån nu samlet ét sted.  

Sådan fungerer samlelån 

Det kan være nemt at miste overblikket over sin økonomi, hvis man sidder med mange små lån hos forskellige udbydere. Hvis dette er tilfældet, kan man overveje at sammenlægge sin gæld. Når du tager et samlelån, vil der selvfølgelig være omkostninger ved dette. Det koster altid penge i gebyrer og renter, når man optager et nyt lån. Til gengæld vil det oftest betyde, at på længere sigt vil man spare penge hver måned. ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent. Når du samler dine lån, vil den gennemsnitlige ÅOP falde. 

Fordele ved at tage et samlelån er altså, at du kan få bedre overblik over din økonomi samt lavere renter. Derudover er der en genforhandling af tilbagebetalingstid, som kan give dig en bedre aftale, som sparer dig penge i sidste ende. Det betyder dog også, at det vil tage dig længere tid at blive gældsfri. 

Du kan selv samle dine lån

Det er også en mulighed selv at samle sine lån uden et decideret samlelån. Det kan du gøre ved at tage et forbrugslån, der kan dækker alle dine mindre lån. På den måde kan du spare penge, når du tager et stort billigere lån med lavere renter, og derigennem får betalt de små dyre lån af. Du skal dog være opmærksom på, at en samling af forbrugslån også har omkostninger og ulemper, som man skal overveje. 

Nogle af de ulemper består som nævnt i nye gebyrer og renter. Samtidig vil det, som nævnt, tage dig længere tid at blive gældsfri, da samlelånet typisk har en længere løbeperiode. Samtidig skal man vide, at det ikke er alle banker, som vil lade én tilbagebetale sit lån før tid. Det betyder nemlig, at de mister penge på de renter, som du ellers ville have skulle betale.