Vælg en side

Julen nærmer sig, og med den kommer en masse begivenheder, du kan nyde med din familie og venner. Det kan være alt lige fra juleaftenaften, julekoncerter, julefrokoster eller gåture i gaderne med julelys og en varm kop gløgg eller kakao. Alle disse aktiviteter kan godt ende med at efterlade et hul i budgettet. Derfor tyr flere og flere mennesker til et lån i juletiden for at få råd til det hele. Her er det vigtigste selvfølgelig, at man skal medregne afdragene på lånet i sit budget i det nye år. Ellers ender det hurtigt med at efterlade en grim overraskelse på den anden side af nytår!

Har du besluttet dig for at ansøge om et kviklån op til jul, eller er du ikke helt sikker endnu? Lige meget hvad skal du fortsætte med at læse denne artikel! Her vil vi nemlig gennemgå nogle af de ting, pengene kan gå til i juletiden. 

Dekorationer til dit hjem

Julepynt er mange danskeres yndlingsaktivitet i juletiden. Juletræer, nisselandskaber, julelys og træpynt er de traditioner, der er mest populære. Det hele kommer dog med nogle omkostninger. Du kan vælge at købe et nyt juletræ hvert år, eller du kan investere i et plastikjuletræ af genanvendeligt plast, som du kan bruge i mange år fremover. Dertil skal du også have pynt – både til træet og i resten af hjemmet – kalenderlys, adventskrans osv. Det kan også være, du endelig har sat dig for at lave dit eget nisselandskab, eller måske et peberkagehus. Alle disse ting virker måske som små investeringer og køb, men ligger du det hele sammen, kan det i sidste ende sagtens løbe op i et par 1000 kr. Derfor kan du være på forkant, hvis du ikke har pengene i dit budget, og ansøge om et lån. 

Gaver til en uforglemmelig juleaften

Julegaver er for mange det, der fylder allermest i budgettet hvert år. Selvom julen selvfølgelig ikke kun handler om at give og modtage gaver, så er det for mange en stor del af juleaftenen. 

Når du køber gaver online, har du på flere og flere sider muligheden for, at du som køber kan betale gaverne af i rater. På den måde kan du sprede betalingerne mere ud, og dermed indregne det i dit budget for de kommende måneder. Dog er det også i de situationer, hvor du virkelig skal holde tungen lige i munden. Lad dig ikke rive afsted med følelsen af, at du nu har råd til alt mellem himmel og jord. Lige meget hvad skal pengene betales tilbage, og så skulle du nødig sidde med en uoverskuelig gæld, du ikke kan betale. 

Den traditionelle julemad

Hvis der er noget, der kendetegner juletiden, så er det julemaden. Hvad end du er til flæskesteg, and eller julemedister, så hører minimum en af disse sig til på et klassisk dansk julebord. Og det er selvfølgelig ledsaget af såvel hvide som brunede kartofler, sovs og rødkål (og selvfølgelig chips, hvis du vel og mærke er fra Jylland). 

Med de stigende priser på dagligvarer under inflationen er der mange danskere, der har svært ved at overskue indkøbet til julemiddagen. Lige meget hvad kan det dog for mange af os danskere ikke betegnes som jul, hvis ikke det er den klassiske mad, der står på midten af bordet, når vi sidder omringet af venner og familie. Derfor kan du tilføje julemaden til det budget, du muligvis skal låne penge til inden jul. 

De forskellige låntyper 

Alle de forskellige låntyper som kviklån, forbrugslån og mini lån kan du allesammen sammenligne på Moneezy.dk, for at finde den, der passer bedst til dig. Samtidig har disse låntyper den fordel, at du ikke behøver stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at processen bliver nemmere og hurtigere for dig. Dog resulterer det også i en højere rente, men det er netop derfor det er en god idé at anvende Moneezys lånesammenligningsplatform til at finde det mest fordelagtige låne for dig. Derudover skal du også huske, at låneudbyderens eksperter altid vil foretage en kreditvurdering af dig, inden de godkender din ansøgning og sender betingelserne og kontrakten til dig. Det er derfor helt uforpligtende for dig at undersøge og ansøge om et lån, og du kan altid fortryde et lån, hvis du finder et andet, der er bedre (eller hvis du vinder de 1 mio. kroner på juleskrabeloddet). Kreditvurderingen er derfor både din og låneudbyderens sikkerhed for, at lånet passer til dig.Glædelig jul!