Vælg en side

Dette indhold er sponsoreret

Kigger vi omkring os, kan vi se den amerikanske påvirkning af vores kultur og forbrug overalt. Også mange juletraditioner, som danskerne har taget til sig, er inspireret af amerikanske traditioner. Her kan du læse om tre juletraditioner, som enten stammer direkte fra USA eller er inspireret af amerikanske traditioner. 

Julelys til udendørs brug

Det er ikke nyt at pynte op til jul eller at pynte op med julelys indendørs. Men at dekorere haven og husmuren med julelys og lysfigurer, som danskerne i stigende grad gør, menes oprindeligt at være et amerikansk fænomen. Det bliver mere og mere almindeligt at se hele huse dekoreret med julelys eller haver, der er omdannet til magiske, lysende julelandskab. Det skaber glæde hos både børn og voksne at have julelys udendørs. Det er ikke bare med til at gøre haven hyggelig, det skaber også endnu mere lys og varme i den ellers mørke vintertid. Julen er ikke bare hjerternes fest, det er også lysets fest. I dag findes der mange muligheder inden for udendørs julelys. Både lyskæder, oppustelige julemænd og lysende rensdyr i haven er sikre og enkle måder at skabe julestemning på. 

Black friday

Black Friday kommer oprindeligt fra USA og holdes den fjerde torsdag i november, som er dagen efter Thanksgiving. På Black Friday har butikkerne ekstra gode tilbud, og mange kunder bruger denne dag på shopping. Det er et relativt nyt fænomen i Danmark, men danskerne har allerede taget det til sig i stor grad. Selvom dagen er i starten af november, bliver de mange gode tilbud i stigende grad brugt af kunderne på julegaveshopping. Hvem elsker ikke at spare penge på julegaver og samtidigt få julegaverne i hus i god tid?

Julemanden

Julemanden er oprindeligt inspireret af en katolsk helgen ved navn Sankt Nikolaus. Han var kendt for at være god ved børn og dem i nød. Da hollænderne kom til USA tog de fortællingen om Sankt Nikolaus med. Sankt Nikolaus så dog anderledes ud end den julemand, som børn og voksne kender i dag. Den julemand, vi kender, stammer i høj grad fra Coca-Cola, som begyndte at bruge julemanden i reklamer for deres sodavand. Det vil sige, at den rød-og-hvidklædte julemand med langt hvidt skæg, som vi nu har tradition for at pynte op med eller klæde os ud som i Danmark, faktisk stammer fra USA.