Vælg en side

Black Friday er årets ultimative shoppingdag. Det er altid den sidste fredag i november, hvor alle er på jagt efter den gode handel. Samtidig spytter butikkerne tilbud ud for at overgå hinanden. Derfor er det en god idé at holde øje med Black Friday tilbuddene, så du vælger de rigtige.

Hvor stammer Black Friday fra?

Black Friday stammer fra USA. Den fjerde torsdag i november er det Thanksgiving i USA. Dagen efter er det altså Black Friday, som markere starten på julehandelen, hvor butikkerne får sorte tal på bundlinjen. Det er også blevet en fast tradition, at dagen fejret med vilde udsalg. Black Friday er ultimativt den største handelsdag i USA siden 2005.

Det var først i 2013, at få danske webshops begyndte at køre med på traditionen. Faktisk er det først de senere år, at fænomenet sådan rigtigt har slået igennem i Danmark. Den største handelsdag i Danmarks historie var Black Friday 2017, hvor der blev solgt for hele 2.117 mio. kroner.

Hvor skal du holde øje med Black Friday tilbuddene?

Nogle butikker og nogle brancher giver mere rabat på Black Friday end andre. Derfor bør du især holde øje med de store varehuse og specielt elektronikgiganterne som Elgiganten. Her markedsføres Black Friday specielt hårdt. Men også hos Elgiganten, Bilka og Føtex kan du hive gode tilbud hjem. Du kan dog også finde mange tilbud online på Black Friday.

Find billige julegaver og gode tilbud på Black Friday

Butikkernes frygt er selvfølgelig, at forbrugerne ikke bruger penge i november og kun køber julegaver på Black Friday. Selvfølgelig er der mange, der køber julegaver på Black Friday, men trenden er dog ikke så gennemtrængende, at forbrugerne køber mindre. Faktisk bliver der bare givet større julegaver. Så Black Friday er ikke kun slemt for butikkerne. Faktisk har mange butikker meget stor succes med tilbud, imens de stadig bibeholder en fornuftig indtjening.

Der findes også forskellige typer af tilbud på Black Friday. Nogle butikker giver en vis procent-sats på hele udvalget i butikken. Andre butikker kører med slagtilbud på udvalgte varer, imens nogle kører med en stor generel rabat på en større samling af varer. Derfor er det en god idé at undersøge tilbudene inden. Både så du sikrer dig det bedste tilbud, men også så du ikke går forgæves i butikkerne. Black Friday skaber nemlig lang kø hos mange forskellige butikker rundt i Danmark!