Vælg en side

Når du søger på verdens største virksomheder er Amazon typisk i top fem på enten en tredjeplads eller fjerdeplads. Uanset om der er tale om en plads i top tre eller fire, er der ingen tvivl om at Amazon har en enorm indflydelse på sektoren for e-handel. Derfor er det interessant at kigge på hvilken betydning det har at e-handelsgiganten eftersigende er på vej imod at introducere kryptovaluta til forretningen. 

Tastatur med tilføj til kurv knap

Er Amazon på vej med sin egen kryptovaluta?

Det forventes at E-handelsgiganten Amazon er i gang med at skabe deres egne digitale valuta. Tidligere på året lagde den mexicanske del af virksomheden en jobannonce op med efterspørgsel efter teknisk dygtige medarbejdere. 

Mens der ikke har været mange offentlige udtalelser om Amazons accept af kryptovaluta, tegner meget på at de arbejder på at gøre digitale valuta til en del af deres enorme forretning. Det ville ikke være overraskende, da mange store og små virksomheder har gang i lignende projekter. 

Forbrugerne ønsker at betale med Dogecoin på Amazon

Det kan formodes at e-handel virksomheden arbejder på at studere alle muligheder for integrering af kryptovaluta. Mon ikke at de også overvejer at acceptere Dogecoin? Tidligere på året valgte flere personer at investere i Dogecoin, da der blev spekuleret om hvorvidt den daværende Amazon direktør Jeff Bezos ville komme med en udtalelse om ”meme-mønten”. Eksperter pegede på at Dogecoin kursen ville ryge til vejrs, hvis Bezo gik ud og offentliggjorde Amazons interesse i den kryptovaluta. Det alene beskriver hvor stor en indflydelse det ville have, hvis e-handelsgiganten accepterede Dogecoin eller andre kryptovalutaer.

Krypto-mønter

Undersøgelser peger på at forbrugerne ønsker at det bliver muligt. I en undersøgelse hvor amerikanere blev spurgt om hvor de ønskede at kunne betale med Dogecoin pegede 52,9 % på Amazon, mens 29,1 % udvalgte Walmart i USA. Den samme undersøgelse viste at 64 % af de adspurgte personer ville investere i Amazons egen kryptovaluta, hvis de vælger at lancere en digital valuta. Sådan en høj interesse kan formodes at få en enorm indflydelse på den generelle accept af kryptovaluta som betalingsmetode. 

Twitch tager allerede imod Bitcoin

Der er dele af Amazon, som tager imod betaling med kryptovaluta. Her er der blandt andet tale om spiltjenesten Twitch, som Amazon købte for 5,6 milliarder kroner i 2014. Det siges at spiltjenesten har omkring 1,4 millioner tilbagevendende brugere. Faktisk er der eftersigende 15 millioner aktive brugere på tjenesten hver dag, og hver måned streamer over tre millioner brugere på Twitch. De brugere har mulighed for at donere blandt andet Bitcoins til hinanden. 

Amazons vigtige rolle omkring accept af kryptovaluta 

Det kan konkluderes at uanset om Amazon vælger at acceptere sin egen digitale valuta, eller at integrere kryptovaluta som Dogecoin, vil det få en enorm indflydelse på den digitale betalingsmetode. E-handelsgiganten er blandt verdens største virksomheder, og forbrugere indikerer allerede at de ville betale med kryptovaluta på Amazon., hvis det var muligt. Desuden er der også en stor del af befolkningen, som har interesse i at investere i Amazon kryptovaluta. Derfor bliver det spændende at følge hvad den amerikanske virksomhed vil foretage sig den nærme fremtid.